
Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Bij De Woerdenaar werken we met hoofdzakelijk biologische producten die we vers zelf ophalen. Lees meer over onze verspartners.
Misschien wel dé leukste wijnwinkel van Woerden!
Sinds 2013 zit er in het oude centrum van Woerden aan de Jan de Bakkerstaat 9 een wijnwinkel. In het pand waar voorheen een melkwinkel en bakkerij waren gevestigd zit nu Woerdens Wijnhuis.
De winkel is gestart in 2013 als een kleine wijnwinkel met uitsluitend Portugese wijnen met de naam Wijnwinkel Saudade. Vanaf 2014 kwam het proeflokaal bij de winkel en werd het aanbod uitgebreid met wijnen uit de hele wereld. In 2017 is de naam uiteindelijk gewijzigd naar Woerdens Wijnhuis.
Woerdens Wijnhuis heeft wijnen uit de oude en nieuwe wereld, wij hebben ervoor gekozen om de oude wereld aan te houden, zo houden wij het toch nog lokaal en dragen wij bij aan een positieve foodprint! Binnen ons assortiment hebben wij ervoor gekozen om te kiezen voor hoofdzakelijk kleine wijnproducenten, dit biedt ons de mogelijkheid om u verrassend wijnen te schenken waarbij je bij elke slok de passie en ambacht proeft van de wijnboer.
Slagerij Rietveld is een echt familiebedrijf sinds 1927.
In 1970 besloot Theo, de jongste zoon van Dorus de slagerij over te nemen nadat hij hier al jaren werkzaam was. Theo heeft ook veel ervaring opgedaan bij andere slagers als leerling. In 1975 besloot ook Jannie de vrouw van Theo in de zaak te stappen. Onder hen groeide de slagerij uit tot één van de bekendste zaak in Bodegraven en omstreken.
Thierry Rietveld is de derde generatie slager binnen de Rietveld familie.
Van de derde generatie draait Thierry nu 12,5 jaar mee in de slagerij, de boerderijen zijn het domein van Theo’s jongste zoon Tony. Inmiddels zijn wij al een aantal keer op bezoek geweest bij de boerderij van de familie Rietveld. Het geeft ons een goed gevoel om te zien dat de beesten een goed en vrij leven hebben en dat proef je terug in een mooi stuk vlees!
De ouderwetse Visafslag prijkt aan de kop van de museumhaven, het gebouw is een kenmerkend onderdeel voor de oude vissersplaats Spakenburg uit de periode voor de afsluiting van de Zuiderzee.
Ruim zestig jaar lang verzekerde de afslag de plaatselijke vissers van een eerlijke prijs voor hun vangst, in 1986 is de visafslag gesloten den vind de handel elders in Spakenburg plaats.
Het volgen van de seizoenen is voor ons vanzelfsprekend, ‘Eet vis wanneer het er is’ vinden wij dan ook een passende uitspraak en daar houden wij ons graag aan. Wist u bijvoorbeeld dat de smaak van de vis in de paaiperiode minder goed is? De vis is dan minder lekker. Maar veel belangrijker nog: in die periode zorgt de vis voor het nageslacht en houdt daarmee het visbestand op peil.
Copyright © Restaurant De Woerdenaar Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud